CHEF TIME FEST: nezapomenutelné kulinářské zážitky v letním stylu
Po úspěšném zimním festivalu CHEF TIME FEST, kde se spojili ti nejlepší šéfkuchaři v Praze pod heslem "V jeden čas na jednom místě", přichází autoři konceptu s letním festivalem, který se bude konat 26. 5. – 8. 6. 2014.
V letním stylu
Oproti zimnímu festivalu přináší organizátoři zásadní změnu: jednotlivé akce se budou konat na více místech, zapojeny budou i venkovní prostory, jako jsou zahrady a terasy. Ty zahrnují např zájezdní hostinec Na Štěpáně, kde můžete s CHEF TIME FESTEM oslavit dětský den a španělskou tapas restaurace La Terrassa, zde se hosté mohou těšit na finger food a živou hudbu s fantastickým výhledem na Vltavu.
Chef’s table se vrací
Nejoblíbenější akcí zimního festivalu se stal chef’s table: pětichodové menu od pěti šéfkuchařů, kde si mohli návštěvníci s šéfkuchaři popovídat u stolu. Na letní vydání jsou proto připraveny rovnou tři: dva v domovské restauraci CHEF TIME FESTU AvantGarde a jeden v asijském stylu v panoramatické restauraci AUREOLE. Nově se na chef’s table představí Jakub Černý (Radisson Blu Alcron), Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada), Roman Dolejš (La Gare), Marek Šáda (Mlýnec) a Titus Eliáš (Na konci).
Cesta po Asii
Asijská kuchyně je v posledních letech v Praze velmi populární, a proto se organizátoři rozhodli uspořádat okružní cestu po Asii v pražském Buddha Baru. Sedmichodové menu budou vařit ti nejpovolanější: Patrik Havlíček (AvantGarde), Ari Munandar (Hilton Prague Old Town) a Lukáš Želechovský (Buddha Bar Prague). Těšit se můžete na grilovaného úhoře, domácí rámen s barbecue vepřovým nebo třeba dvakrát vařená hovězí žebra.
Souboj vinařství aneb Česko versus Slovensko
Další unikátní akcí festivalu je sedmichodové menu v hotelu Mandarin Oriental spojené s mezinárodním soubojem vinařství. Zatímco si vychutnáte fantastické menu pod taktovkou Marka Fichtnera (Augustine), Miroslava Kaliny (Kalina Cuisine&Vins) a Jiřího Štifta (Essensia, Mandarin Oriental), u každého chodu budou o vaši přízeň soupeřit vína ze dvou vinařství: za Českou republiku Vinselekt Michlovský a za Slovensko Elesko. Večerem vás bude provázet výklad samotného pana Michlovského a slovenských sommeliérů.
Petr Hajný a restaurace Krajinská 27
Mnozí z vás jistě přemýšleli, jaké bude další působiště Petra Hajného, bývalého šéfkuchaře Chagall’s Club Restaurant. Dobrá zpráva: na konci května otevírá restauraci a minipivovar Krajinská 27 v Českých Budějovicích a vy si užijete představení celého konceptu v podobě menu s pivním párováním. A nebojte se, nemusíte jezdit až do Budějovic, Petr Hajný přijede do Prahy.
CHEF TIME FEST a Bordeaux alternatif
K jídlu samozřejmě patří víno, a tak se CHEF TIME FEST spojil s vinným festivalem Bordeaux Alternatif v hotelu Diplomat, kde se dozvíte, že skvělé Bordeaux nemusí být drahé. Na vinných degustacích otestujete vína téměř třiceti francouzských vinařství. Na tato vína bude zároveň napárován poslední chef’s table CHEF TIME FESTU, 4. června v Avantgarde. Ochutnáte netradiční cibulové consommé, makrelu v moderním povedení nebo třeba telecí květovou špičku.
Kdo bude vařit?
Kompletní seznam účastníků a jejich profily najdete na www.cheftimefest.cz. Mezi potvrzené kuchařské hvězdy patří:
Patrik Bečvář (InterContinental), Jakub Černý (Radisson Blu Alcron), Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada), Roman Dolejš (La Gare), Titus Eliáš (Na konci, Na kopci), Marek Fichtner (Augustine), Petr Hajný (Krajinská 27), Patrik Havlíček (AvantGarde), Miroslav Kalina (Kalina Cuisine&Vins), Karolína Kocincová (Kempinski), Jan Kracík (Pot-au-feu), Jiří Král (Aureole), Tomáš Levý (Café Fara), Ari Munandar (Zinc, Hilton Prague Old Town), Enrico Neie (La Terassa), Marek Raditsch (Kampa group), Martin Slezák (Na Štěpáně), Marek Šáda (Mlýnec) Jiří Štift (Essensia, Mandarin Oriental) a Lukáš Želechovský (Buddha Bar).
Vstupenky a předprodej
Všechny vstupenky jsou k zakoupení online na stránkách www.cheftimefest.cz.
www.facebook.com/cheftimefestival
Kontakt pro média:
Edita Zeit, 702 208 067, zeithammerova@avantgarderestaurant.cz
Tagy: gastroakce, Gastronomie
Přidej komentář
Muzeum Kouzlo starých časů - Historické oděvy a doplňky 1850-1930
KULTURNÍ PŘEHLEDY PŘEDPOVĚĎ POČASÍ VYHLEDÁVÁNÍ V PIS